Ruisrock julkisti uusia tähtiä kesän 2022 tapahtumaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Koronakriisi on kurittanut jo kahden kesän ajan suomalaisia festivaaleja, mutta monien toiveet kohdistuvat nyt kesän 2022 tapahtumiin. Tänään Ruisrock on julkistanut ensi vuoden tapahtumansa esiintyjäkaartia. Uusia artistijulkistuksia festivaalille ovat Megan Thee Stallion, beabadoobee, Polo G, Anne-Marie ja Turnstile. Kotimaisista uusista mukana ovat Jesse Markin ja F. Ruisrock juhlitaan 8.–10.7.2022 Turun Ruissalossa.

Ruisrockiin kiinnitetty yhdysvaltalaisartisti Megan Thee Stallion on vakiinnuttanut asemansa räpnimien kärkikastissa. Isoja hittejä julkaissut artisti on nimetty mediassa muun muassa vuoden räppäriksi ja viime vuonna ilmestynyt Good News vuoden debyyttialbumiksi. Artisti uskaltaa ottaa myös kantaa. Kolminkertainen Grammy-voittaja on kirjoittanut mustien naisten oikeuksista The New York Timesiin, ja yhdysvaltalainen Time-lehti listasi hänet viime vuonna sadan vaikuttavimman ihmisen joukkoon.

Ruisrockissa nähdään sunnuntaina myös indieilmiö ja vaihtoehtopopin soihdunkantaja beabadoobee, jonka ensijulkaisu Coffee keräsi satojatuhansia kuunteluita vain päivissä. Uskomattomaan nousukiitoon lyhyessä ajassa kiihdyttänyt artisti on kerännyt itselleen omistautuneen fanikunnan ja saanut kriitikoilta ylistystä. Festivaalin ohjelmaa vahvistavat niin ikään megatähtien joukkoon noussut yhdysvaltalaisräppäri Polo G ja maailmanluokan poplaulaja, brittiläinen Anne-Marie. Yhdysvaltain Baltimoresta ponnistava Turnstile venyttää puolestaan hardcorepunkin rajoja.

Kotimaisista artisteista Ruisrockin kattausta täydentävät kriitikoiden hehkuttama Jesse Markin, suomalaista hiphop-kenttää uudistava F, debyyttialbumia valmisteleva Louie Blue ja improvisaatioon perustuvilla live-esiintymisillä ihastuttava Arppa. Uusia kiinnityksiä ovat myös ABREU, costee, Pyhimys, Evelina, jambo ja william. Lisää artistijulkistuksia on luvassa talven aikana.

Ruisrock 2022 artistit

Major Lazer (US)



Martin Garrix (NL)



Megan Thee Stallion (US)



Anne-Marie (UK)



beabadoobee (UK)



girl in red (NO)



Polo G (US)



The Ark (SE)



Turnstile (US)



Antti Tuisku



Haloo Helsinki!



JVG



Tehosekoitin



ABREU



Behm



Gasellit



Ellinoora



Erin



Evelina



Kaija Koo



Maustetytöt X Agents



Mikael Gabriel



Olavi Uusivirta



Pyhimys



Ruusut



SANNI



Vesala



william



Arppa



costee



Erika Vikman



F



Hassan Maikal



Ida Paul & Kalle Lindroth



jambo



Jesse Markin



Kube



Louie Blue



Luukas Oja



Mouhous



Pihlaja



Rosa Coste



Ursus Factory



Viivi



Yeboyah