Veikkaus: 100 000 ihmisen pelaaminen väheni tappiorajojen ansiosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Syyskuun alussa voimaan astuivat Veikkauksen fyysisiä peliautomaatteja koskevat pakolliset tappiorajat. Pelaajien täytyy nykyään asettaa itselleen päivä- ja kuukausikohtainen tappioraja.

Veikkauksen mukaan pakolliset tappiorajat ovat leikanneet noin 100 000 ihmisen pelaamista syys-lokakuussa. Tappiorajoihin törmättiin kyseisenä aikana 60 prosenttia enemmän kuin aiemmin tänä vuonna kuukausittain. Valtaosassa törmääminen tapahtui alle 200 euron itse asetettuun tappiorajaan.

Enimmäistappioraja on vuorokaudessa 500 euroa ja kuukaudessa 2 000 euroa. Rajan voi asettaa myös matalammaksi itselleen. Verkkopeleissä vastaavia tappiorajoja on ollut jo aikaisemmin.

Tammikuusta lähtien Veikkauksen hajasijoitettuja fyysisiä pelikoneita ei ole voinut pelata ilman tunnistautumista, ja heinäkuussa tunnistautumispakko astui voimaan pelisaleissa. Tunnistautumisaste on nykyään noin 80 prosenttia. Kaikki yhtiön pelit edellyttävät pakollista tunnistautumista vuoden 2023 loppuun mennessä.