Aviciin elämäkerta paljastaa menestyksen varjopuolet – opioidiriippuvuus ja mielenterveysongelmia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen konemusiikkiartisti ja DJ Avicii kuoli traagisesti vuonna 2018. Hän teki itsemurhan. Ennen synkkää päätöstä oikealta nimeltään oleva Tim Berling vietti hetken hoitolassa, jossa hän haki apua riippuvuuteensa.

Måns Mosessonin kirjoittamassa ja 16. marraskuuta ilmestyvässä Tim-nimisessä teoksessa kerrotaan nykyajasta, stressistä, paineista, huumeriippuvuudesta ja mielisairaudesta. Kirjailija on halunnut tehdä vilpittömän ja rehellisen teoksen Aviciin taipaleesta.

– Valtava avain koko kirjaan on, että pääsin Timin sähköpostiin, jossa oli 40.000 sähköpostiviestiä. Niitä on lähetetty edestakaisin kymmenen vuoden aikana. Viestien läpikäyminen on ollut uskomatonta. Se kuvaa kaikkia tapahtumia Timin näkökulmasta – kuinka hän ottaa ensimmäiset huikeat askeleensa taiteilijana siihen pisteeseen, että hän on yksi maailman suurimmista popmuusikoista, Mosesson kertoo Expressen-lehdelle.

Kirja kuvaa Tim Berglingin opioidiriippuvuutta ja kuinka hän pääsi hoitokotiin kesken uransa vuonna 2016. Parantolassa vietetty aika vaikutti Tim Berglingiin todella paljon. Lähdemateriaalista näkyy, että hänestä tuli pohdiskeleva, ja hän luki paljon kirjallisuutta henkisestä kehityksestä.

Aviciin, oikealta nimeltään Tim Berling, ura alkoi 16-vuotiaana hänen alettua tekemään remix-kappaleita ja jakamaan niitä internetissä. Suuresta kansainvälisestä suosiosta nauttinut mutta samalla terveys- ja mielenterveysongelmista kärsinyt konemusiikin tähti kuoli itsemurhaan 28-vuotiaana huhtikuussa 2018.