Rokottamattomien karanteeni ei auttanut – Itävalta sulkee koko maan ja aloittaa pakkorokotukset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itävalta ilmoitti panevansa kaikki rokottamattomat kansalaiset karanteeniin. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaan tartuntamäärät kasvoivat edelleen. Nyt koko maa aiotaan panna sulkutilaan lisääntyneiden COVID-19-tapausten vuoksi.

Itävallan liittokansleri Alexander Schallenberg ilmoitti tänään perjantaina tiedotustilaisuudessa koko maata koskevasta sulkutilasta. Pakkokaranteeni tulee kestämään 20 päivää. Noin 70 prosenttia väestöstä on saanut kaksi rokoteannosta.

Schallenberg totesi myös, että COVID-19-rokotukset ovat pakollisia kaikille ihmisille ensi vuoden helmikuusta alkaen. Itävalta on ensimmäinen Euroopan maa, joka ryhtyy pakkorokotuksiin. Hän ei kuitenkaan perustellut syytä sille, miksi tartunnat edelleen lisääntyivät, vaikka rokottamattomat olivat karanteenissa.

– Emme ole onnistuneet saamaan tarpeeksi rokottamattomia rokotettaviksi. Viimeisimmät eristykset ovat lisänneet päivittäisiä rokotuksia, mutta eivät tarpeeksi, Schallenberg sanoi Kronen Zeitung -lehden mukaan.

Viime viikolla 73 prosentin rokotekattavuuden Alankomaat ilmoitti sulkevansa maan osittain, koska sairaalat uhkasivat täyttyä lisääntyvien koronavirustapausten vuoksi. Äsken 100 prosentin rokotekattavuuden Gibraltar ilmoitti peruvansa kaikki viralliset joulutapahtumat, koska maassa on todettu ennätysmäärä koronavirustartuntoja.