Hämmentävästä videosta viraalihitti – pipo vaihtaa väriä eri huoneissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuten muutaman vuoden takainen mekkogate osoitti, eivät vaatteiden värit näyttäydy aina kaikkissa tilanteissa samalta. Nyt hämmästystä on herättänyt Otelia Carmen -nimisen naisen pipo hänen tuoreella viraalivideollaan.

TikTok-videolla Carmen esittelee kaupasta ostamaansa vihreää pipoa. Hänen yllätyksekseen vaatekappale näyttikin kotona ruskealta. Videolla nähdään, kuinka pipon sävy vaikuttaa muuttuvan Carmenin kävellessä huoneesta toiseen.

Carmenin mukaan erikoisen ilmiön selitys piilee metameriana tunnetussa ilmiössä. Siinä esimerkiksi vaatteiden värit voivat näyttää huomattavasti erilaisilta erilaisessa valossa. Ympäristötaiteilijana itse työskentelevä Carmen toteaa metamerian olevan syy, miksi esimerkiksi sisustussuunnittelussa valaisun huomioon ottaminen on tärkeää.

@oteliacarmen Why lighting should be just as important as color/material selections!! #interiordesign #learnontiktok #designertips #colortheory #shopwithme ♬ Do It To It – ACRAZE

@oteliacarmen Reply to @mama_foxx87 Explaing the color changing hat, but I still have questions 😅 #learnontiktok #colortheory #metamerism #stemtok #interiordesign ♬ original sound – Art + Design