Lumisateita ennustetaan täksi viikoksi koko maahan – etelää myöten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lunta ja pakkasta marraskuun räntä- ja vesisateiden tilalle toivoville on tiedossa hyviä uutisia. Koko Suomeen on ennustettu alkavalle viikolle talvisia kelejä.

Maanantai alkaa Forecan mukaan selkeänä tai puolipilvisenä, mutta pilvisyys lisääntyy iltaa kohti. Illalla länteen leviää hajanainen lumisadealue, ja lunta voi sadella paikoin Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa saakka. Tiistain vastaisena yönä lunta satelee jo paikoin etelässä ja lännessä.

Keskiviikkona matalapaine väistyy hetkellisesti, minkä myötä etenkin maan etelä- ja keskiosissa sää muuttuu väliaikaisesti aurinkoiseksi. Loppuviikoksi matalapaineiden ennustetaan kuitenkin palaavan.

Torstaina lunta saattaa sataa paikoin Suomen keskiosassa toistakymmentä senttiä. Ennusteiden mukaan perjantaina ja viikonloppuna lumisateita saapuu myös eteläiseen Suomeen, ja päivälämpötilat laskevat nollan alapuolelle käytännössä koko maassa. Muutokset ovat kuitenkin vielä mahdollisia.