Ajatko yhä kesärenkailla? YLE: ”Vakuutuskorvaus voidaan evätä”

Autot · Tim Isokivi

Viime vuonna voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen talvirenkaita ei ole enää tarvinnut vaihtaa kalenteriperusteisesti. Talvirenkaita tulee käyttää marraskuun alun ja maaliskuun lopun välisenä aikana, mikäli keli niin edellyttää.

Moni autoilija on saattanut lakimuutoksen myötä lykätä talvirenkaiden vaihtoa. Vakuutusyhtiö Lähi-Tapiolan johtaja Tapani Alaviiri kuitenkin kertoo Ylelle sen voivan tulla kalliiksi. Jos kesärenkailla ajava aiheuttaa muille vahinkoa, korvataan se pakollisesta liikennevakuutuksesta, mutta kesärenkailla ajavan omat aineelliset vahingot saatetaan jättää korvaamatta vapaaehtoisesta kasvovakuutuksesta.

– Nämä arvioidaan tapauskohtaisesti, mutta vakuutuskorvaus voidaan evätä tai korvausta alentaa, jos vahinko johtuu väärästä rengasvalinnasta, Alaviiri toteaa.

Alaviiri suosittelee talvirenkaiden käyttöä aina, jos keli vähänkin vaikuttaa vaativan sitä. Myös kynnys korvausten alentamiseen kuljettajan oman henkilöturvan osalta on Alaviirin mukaan korkea.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.