Juice Leskisen Räkä ja Roiskis -lastenkirjoista tehdään elokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Juice Leskinen muistetaan parhaiten muusikkona, mutta lahjakas tähti tuotti elämänsä aikana myös esimerkiksi runoja, kolumneja ja kirjoja. Leskinen muun muassa kirjoitti 1990-luvulla kokonaisen trilogian edestä Räkä ja Roiskis -lastenkirjoja.

Nyt Räkä ja Roiskis -kirjojen pohjalta työstetään elokuvaa. Sen ohjaa muun muassa tuoreesta Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvasta ja Lovemilla-sarjasta tunnettu Jussi-palkittu Teemu Nikki. Elokuvan käsikirjoittaa yhdessä Nikin kanssa Ilja Rautsi.

– Mietin pitkään, haluanko tehdä lastenelokuvan. Päädyin siihen, että haluan tehdä hyvän elokuvan, joka sopii myös lapsille, Nikki kertoo tiedotteessa.

– Kirjojen hahmot ovat aivan fantastisia! Hieno juttu, että pääsemme päivittämään Juicen luoman maailman 2020-luvulle. Tiukka neuvottelu perikunnan edustajan kanssa kesti 5 minuuttia, joten siellä oltiin asiasta samaa mieltä, kuvailee tuottaja Jani Pösö.

Räkä ja Roiskis -elokuvan päärooliessa nähdään 10-vuotias Hugo Komaro ja 9-vuotias Urho Kuokkanen. Rooleissa ovat myös muun muassa Pekka Strang, Kati Outinen, Sampo Sarkola, Elina Knihtilä ja Petteri Pennilä. Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023.