USA:n puolustusministeriö perustaa UFO-tutkijaryhmän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen puolustuministeriö Pentagon on ilmoittanut perustavansa uuden ufohavaintoihin keskittyvän työryhmän. Tarkoituksena on perehtyä raportteihin havainnoista, jotka on tehty Yhdysvaltojen rajoitetun ilmatilan sisällä.

Yhdysvaltojen varapuolustusminiteri Kathleen Hicksin mukaan ryhmän tehtävänä on arvioida ja pyrkiä vähentämään riskejä, joita tunnistamattomat lentävät kohteet voivat aiheuttaa maan turvallisuudelle. Uuden ryhmän perustamisen taustalla on puolustusministeriön viime kesänä julkaisema raportti. Siinä käsiteltiin yhteensä 144 maan puolustusvoimien työntekijöiden tekemää ufohavaintoa.

Varsinaista ufo-sanaa Pentagon ei käytä, vaan ilmiöstä käytetään termiä UAP, tunnistamaton ilmakehän ilmiö. Uuden ryhmän nimi on Airborne Object Identification and Management Synchronization Group. Pentagonin kerrotaan suhtautuvan Yhdysvaltojen ilmatilaa loukkaaviin tunnistamattomiin kohteisiin erittäin vakavasti.