Uskomaton taideteos – polkupyörän GPS piirsi miehen kasvot kartalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen pyöräilijä Anthony Hoyte tunnetaan internetissä polkupyörä-Picassona. Miehen harrastuksiin nimittäin kuuluu näyttävien kuvioiden piirtäminen kartoille pyörälenkeillään GPS-paikantimen avulla.

Nyt Anthony Hoyte on noussut otsikoihin ennätyksellisen luomuksensa ansiosta. Hoyte pyöräili Lontoon kartalle viiksekästä miestä esittävän yksityiskohtaisen kuvion. Kuvion tekemiseen kului kahdeksan ja puoli tuntia, ja matkaa kertyi yhteensä 107 kilometriä.

Hoyten maailmanennätys toi hänen nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan. Pyöräilijä halusi tempauksellaan kerätä varoja ja tietoisuutta Movember-kampanjalle. Siinä ihmisiä kehotetaan kasvattamaan marraskuussa viikset osoittaakseen tukea miesten terveysongelmien, erityisesti mielenterveysongelmien hoitamiselle.