Poliisi: Hattulassa kauhakuormaajalla riehunutta miestä ei enää epäillä murhan yrityksestä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kanta-Hämeen Hattulassa todistettiin sunnuntaiyönä rajua välikohtausta. Kauhakuormaajaa kuljettanut päihtynyt mies aiheutti vaaratilanteita ja päätyi tuhoamaan kaksi poliisiautoa uhkailtuaan ensin virkavaltaa piiritystilanteessa.

Kauhakuormaajan kuljettajaa epäiltiin alkuun murhan yrityksestä. Sittemmin rikosnimike on kuitenkin muuttunut virkamiehen väkivaltaiseksi vastustamiseksi. Häntä epäillään myös törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

– Olemme arvioineet tilanteen syyttäjän kanssa. Esitutkinta etenee, ja poliisi on jo kuullut kaikkia asianosaisia, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Jyrki Kallio kertoo Ylen mukaan.

Poliisi yritti neuvotella kauhakuormaajan kuljettajan kanssa, mutta lopulta mies tuhosi kaksi poliisiautoa. Poliisi käytti tilanteessa asetta, mutta laukaukset eivät pysäyttäneet kuormaajaa. Lopulta mies saatiin hallintaan hänen ajettua läheisen kiinteistön pihaan ja noustua ulos kuormaajasta.