Porispere laajenee – ensi kesän ensimmäiset kiinnitykset julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Porilainen musiikkifestivaali Porispere uudistuu ensi vuonna. Elokuussa järjestettävän festivaalin tapahtuma-alue laajenee saaden kahden uuden tapahtumapaikan voimin. Tapahtuman ensimmäiset 11 esiintyjää on nyt julkistettu.

Porisperen lavalle nousevae vuonna 2022 pitkän linjan ruotsalainen garagerock-ylpeys The Hellacopters ja kotimainen rockin legendayhtye Tehosekoitin. Ensimmäisten artistikattausten suomalaisiin suosikkeihin kuuluvat myös Haloo Helsinki, JVG, Ismo Alanko, Amorphis, Vesala, Mokoma, Huora ja Sami Yaffa. Metallitarjontaa edustavat yhdysvaltalaiset thrash metal -konkarit Death Angel.

Perinteisen Lokkivalan lisäksi Porin Kirjuriluotoon nousee isommat tuotannot mahdollistava Uroslava, ja myös Kesäteatterin tiloihin rakentuu oma kokonaisus. Näin ollen Porisperen aikaisempi 8 000 hengen päiväkohtainen kapasiteetti nousee yli 10 000 festarivieraaseen.

Porispere tiivistyy ensi vuonna kaksipäiväiseksi, ja lisäksi tapahtuma muuttuu ikärajalliseksi jotta anniskelu onnistuu koko alueella. Sunnuntain perhepäivä eriytetään näin ollen erilliseksi kokonaisuudekseen. Porispere järjestetään 5. ja 6. elokuuta 2022.