Itsenäisyyspäivä näkyi myös Netflixissä – Tuntematon sotilas katsotuimpien joukkoon

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotimaisia elokuvia tai sarjoja nähdään harvemmin Netflixin katselluimpien nimikkeiden listalla, mutta itsenäisyyspäivän myötä on käynyt toisin. Suomen katsotuimpien nimikkeiden kärkipäähän on nimittäin noussut juhlapäivän perinteeseen vahvasti liittyvä elokuva.

Netflixin Suomen Top 10 -listan toisella sijalla oli keskiviikkona 8. joulukuuta Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas vuodelta 2017. Katsotuin nimike Suomessa oli espanjalainen rikossarja Rahapaja, kolmannelle sijalle nousi puolestaan scifisarja Lost in Space.

Ajankohta on tuskin sattuma, sillä Väinö Linnan klassikkoromaanin elokuvaversioiden katselusta on muodostunut monille suomalaisille itsenäisyyspäivän perinne. Edvin Laineen vuonna 1955 ilmestynyttä Tuntematon sotilas -elokuvaa on esitetty Ylellä juhlapäivänä joka vuosi vuodesta 2000 lähtien. Tänä vuonna televisiossa nähtiin itsenäisyyspäivänä myös Aku Louhimiehen tuorein versio.