Maailman suurin vegaanihampurilainen painaa 162 kiloa – maistuisiko sinulle?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vegaanisia ruokia on nykyään tarjolla yhä enemmän myös todellista mättöannoksia kaipaaville. Harva vegaanihampurilainen lyö kuitenkaan kokonsa suhteen vertoja tuoreelle irlantilaiselle luomukselle.

Ruokavalmistaja Finnebrogue Artisan loi taannoin ennätyksellisen ison vegaanihampurilaisen. Halkaisijaltaan 1,2 metrin kokoisella hampurilaisella oli painoa peräti 162,5 kiloa. Alun perin tavoitteena oli luoda 100 kiloa painava hampurilainen.

Yhdeksässä tunnissa valmistuneen hampurilaisen väliin päätyi muun muassa 10 kiloa tomaatteja, seitsemän kiloa vegaanijuustoa, viisi kiloa suolakurkkuja ja viisi kiloa burger-kastiketta. Guinnessin ennätystenkirjan edustaja vahvisti luomuksen rikkoneen vegaanihampurilaisten kokoennätyksen. Lopuksi hampurilainen leikattiin osiksi, jotka tarjoiltiin Finnebroguen työntekijöille ja paikalliselle hyväntekeväisyysjärjestölle.