IL: Palanderit Viron viranomaisten kynsissä – sakkoja talousraportoinnin laiminlyömisestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Alppihiihtäjä Kalle Palander ja hänen vaimonsa Riina-Maija Palander omistavat kartanon Viron koillisosassa sijaitsevassa Ontikassa. Kartanossa on majoitusalan liiketoimintaa ja ravintola. Nyt he ovat jättäneet toimittamatta asianmukaiset raportit virolaisille viranomaisille.

Iltalehden tietojen mukaan Palanderit ovat saaneet virolaisista viranomaisilta 200 euron suuruisen sakon. Kyse on yrittäjän velvollisuudesta toimittaa kartanonsa tilinpäätöstiedot ja vuosiraportit viranomaisille. Raportteja ei ole toimitettu vuoden 2018 jälkeen.

Tarton maaoikeus on uhannut sakottaa Palandereja niin kauan, kunnes asiakirjat on toimitettu. Mikäli raportteja ei toimiteta, määrätään koko liiketoiminta lopetettavaksi. Pariskunta osti kartanon kymmenen vuotta sitten. Vuonna 1855 rakennetussa kartanossa riittää työsarkaa, eikä koronavirustoimet ole helpottaneet yrittäjän arkea. Kartanoa remontoidaan jatkuvasti.

– Kymmenen vuotta sitten päätettiin ostaa tämä mökki. Eipä silloin tiedetty, että koko meidän elämä kääntyisi ylösalaisin ja jouduttaisiin todelliseen elämänhallintaa vaativaan selviytyjät realityyn. Tällä paikalla ei ollut siihen osaa eikä arpaa, mutta kyllä se kaiken näki ja koki. Vaikka olen välillä ollut täysin loppu tän ison tilan hoitoon, olen hyväksynyt sen että mä kuulun tänne. Kohtalo tai ei, niin se vain on, Riina-Maija Palander kirjoittaa Instagramissa.