Poliisi yllättyi pikkujoululiikenteen valvonnastaan: ”Tulosta voi pitää hyvänä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on suorittanut kuluneina viikkoina tehostettua pikkujoululiikenteen valvontaa eri puolilla maata. Viime viikonlopun, eli 10.-11. joulukuuta tehovalvonnan tulokset yllättivät poliisin. Epäiltyjä rattijuoppoja jäi satimeen tavanomaista vähemmän.

Helsingin poliisin tiedotteen mukaan vuorokauden kestäneessä valvonnassa tehtiin kaiken kaikkiaan 1 729 puhallutusta. Puhallutettujen joukosta löydettiin ainoastaan kaksi epäiltyä törkeää huumarattijuopumusta. Kenttäpartioiden ja liikennepoliisin yhdessä Helsingissä suorittamaan valvontaan käytettiin yhteensä 148 työtuntia.

– Tätä tulosta voi jo pitää varsin hyvänä. Normaalisti viikonloppuisin noin joka 300:s puhallutettu ylittää rattijuopumuksen rajan ja arkena joka 700:s. Nyt tuloksena oli yksi rattijuopumusepäily 865:ttä puhallutettua kohden, kuvailee ylikomisario Dennis Pasterstein.