Behm otti kantaa Emma-gaalaan – kaipaa säveltäjille ja sanoittajille enemmän huomiota

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen laulaja-lauluntekijä Behm voitti viime vuonna Emma-gaalassa seitsemän palkintoa. Nyt artisti on julkaissut Instagramissa musiikkigaalan palkintokategorioihin liittyvän kannanoton. Hän peräänkuuluttaa enemmän arvostusta säveltäjille ja sanoittajille.

– Ihan ensimmäiseksi haluan onnitella upeita kollegoita ehdokkuuksista, olette mahtavia! Mutta oon vaan todella surullinen ja pettynyt siihen, ettei tänäkään vuonna löydetty biisintekijöille omaa kategoriaa.

(Tarkoitan tällä siis työkseen pelkästään sävellystä/sanoitusta tekeviä henkilöitä, en artisteja, jotka tekevät biisinsä itse), Behm kirjoittaa.

Behmin mukaan moni artisti ja tuottaja olisi heikoilla jäillä ilman säveltäjiä ja sanoittajia, vaikka kyseessä on huonoiten palkattu ammattiryhmä alalla. Hänen mukaansa esimerkiksi tuottaja saa jokaisesta biisistä palkkion, kun taas biisintekijä ei lähtökohtaisesti saa rahaa ellei kappaleesta tule hittiä radiossa tai suoratoistossa. Artisti peräänkuuluttaakin omaa Emma-kategoriaa sanoittajille ja säveltäjille.

Seuraavan kerran Hartwall Arenalla 5. helmikuuta järjestettävässä Emma-gaalassa on oma palkintokategoria esimerkiksi vuoden tuottajalle. Ruotsin Emmaa vastaavassa Grammis-gaalassa on puolestaan oma kategoriansa myös vuoden säveltäjälle ja sanoittajalle.