Mies otti 10 koronarokotetta samana päivänä – taustalla hämmentävä rahastus

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uudessa-Seelannissa tutkitaan tapausta, jossa mies sai koronarokotteen useita kertoja saman päivän aikana. Miehen uskotaan saaneen rahaa henkilöiltä, jotka palkkasivat hänet ottamaan rokotteen puolestaan.

Miehen kerrotaan vierailleen usealla rokotepisteellä ja ottaneen yhdessä päivässä yhteensä kymmenen rokoteannosta. Taustalla oli ilmeisesti juoni, jolla miehelle maksaneet ihmiset yrittivät saada koronapassit ottamatta itse varsinaista rokotusta. Uudessa-Seelannissa rokotteen saa ilmoittamalla hoitajalle nimensä, syntymäaikansa ja osoitteensa.

Aucklandin yliopiston rokoteasiantuntija Helen Petousis-Harris kuvaili tekoa New Zealand Herald -lehdelle uskomattoman itsekkääksi. Hänen mukaansa moninkertainen rokoteannos samana päivänä ei todennäköisesti aiheuta pitkäkestoisia terveysongelmia. Miehen vointi on kuitenkin saattanut olla seuraavana päivänä melkoisen huono kehon normaalin immuunivasteen vuoksi.