IS: Miesystäväänsä puukottanut Miss Helsinki -kilpailija vetosi absolutismiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vuonna 2017 Miss Helsinki -kilpailuun osallistunut Karoliina Ala-Kantti on tuomittu Helsingin hovioikeudessa kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden pituiseen ehdottomaan vankeuteen. Tuomio on sama kuin aiemmin käräjäoikeudessa langetettu. Hän puukotti miesystäväänsä marraskuussa Halloween-juhlien jälkeen vuonna 2019.

Ala-Kantti iski veitsen mieheen niin syvälle, että sen terä katkesi päästä ja ulottui keuhkopussiin asti. Pariskunta oli riidellyt jo aiemmin ravintolassa, mutta veriteko tapahtui aamuyöllä. Ala-Kantti yritti saada lievennystä tuomioonsa vetoamalla elämäntapamuutokseensa.

Hän vakuutti olevansa nykyisin absolutisti ja harrastavansa säännöllisesti urheilua. Hän myös kertoi käyneensä terapiassa. Hovi tuomitsi hänet käräjäoikeuden tavoin törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä haki tuomiota tapon yrityksestä. Ala-Kantti voi hakea tuomiosta vielä valituslupaa korkeimmalta oikeudelta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.