VR otti maskipakon taas käyttöön – näin päätöstä perustellaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maskipakko on jälleen voimassa VR:n junissa. Maskipakko otetaan käyttöön kaikissa VR:n kauko- ja lähiliikenteen junissa sekä Allegro-junissa perjantaina 17. joulukuuta.

Maskipakko oli alun perin voimassa VR:n junissa maaliskuusta lokakuuhun saakka. Lokakuussa VR vaihtoi maskipakon maskisuositukseen. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia kaikissa junissa syksystä 2020 lähtien.

– Edessä on vilkas joulusesonki ja haluamme lisätä maskipakolla matkustamisen turvallisuutta entisestään. Maskinkäyttö vaihtelee tällä hetkellä voimakkaasti alueittain ja parhaimmillaan jopa 80 prosenttia matkustajista käyttää junissa maskia. VR:n tavoitteena on saada kaikki ne matkustajat, joilla ei ole terveydellistä syytä käyttämään maskia junissa, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kertoo tiedotteessa.

Maski on mahdollista ostaa henkilökunnalta kaukoliikenteen junissa. Terveydelliset syyt voivat olla esteenä maskinkäytölle, eikä niistä vaadita VR:n mukaan erillistä todistusta.