Viimeinen Airbus 380 -superjumbo piirsi taivaalle sydämelliset jäähyväiset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Airbusin valmistama A380, eli niin sanottu superjumbo, on nykyisin ilmojen kiistaton jättiläinen, mutta nyt lajinsa viimein on valmistunut tehtaalta ja tekee parhaillaan koelentoja liittyäkseen sen jälkeen Emirates-lentoyhtiön laivueeseen joulukuun lopulla. Nyt tämä viimeinen yksilö on tehnyt koelentoja Saksan pohjoisosan ilmatilassa, ja lennon kuviot olivat poikkeukselliset.

Kuva: FlightRadar 24

Hampurin lentokenttää testilentoihin käyttävä viimeinen A380 lensi Berliinin ympäristössä valtavan sydämen muotoisen reitin, joka tallentui esimerkiksi Flightradar24-palvelun kartalle. Kuvion myötä superjumbo jätti jäähyväiset Airbusin tehtaiden A380-hankkeelle.

Viimeiseksi jäävä lentokone on sarjanumeroltaan MSN272 ja sen on määrä tehdä ensimmäiset lennot uudessa laivueessa vielä tänä vuonna. Lentokone on 123. mallin edustaja Emiratesin riveissä. Lentokonemallin ikää kuvastaa hyvin se, että Emiratesin laivastosta on jo poistettu käytöstä kaksi A380-lentokonetta, jotka on määrä purkaa Dubaissa.