Gävlen olkipukki paloi poroksi – selvisi edelliset neljä joulua

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsin Gävleen pystytetään jouluisin 13 metriä korkea olkinen pukki. Vaikka olkipukki on itsessään näyttävä ilmestys, on se maailmalla erityisen tunnettu toisenlaisesta syystä. Pukilla on ollut tapana joutua tuhopolttojen kohteeksi.

Gävlen olkipukki paloi jälleen torstain ja perjantain välisenä yönä. Yllättävän palosta teki se, että pukki sai olla ennen tuoretta tuhopolttoa rauhassa jopa neljänä jouluna. Olkipukki säilyi ehjänä koko joulun ajan vuosina 2017-2020.

Aftonbladetin mukaan viranomaiset saivat hälytyksen palosta aamuyöllä ennen neljää. Koska olki palaa nopeasti, ei paloa enää ehditty sammuttamaan. Poliisi on sittemmin pidättänyt palosta epäillyn 40-vuotiaan miehen, jonka kädet olivat kiinniottohetkellä nokiset.

Gävlen pukin 50-vuotisjuhlapäivää vietetiin vuonna 2016. Pukki poltettiin tuolloin vain tunteja juhlaseremonian jälkeen. Sittemmin pukin turvajärjestelyjä päätettiin tehostaa.