KRP varoittaa venäjänkielisistä kalastelupuheluista – rikollisille yli 200 000 euron saalis

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisista huijauspuheluista ja -viesteistä on tullut valitettavasti arkipäivää. Kalastelupuheluita ei soitella Suomeen ainoastaan ainoastaan englanniksi ja suomeksi, varoittaa Keskusrikospoliisin kyberkeskus.

KRP:n mukaan poliisin tietoon on tullut lähiaikoina entistä enemmän venäjänkielisiä kalastelupuheluita. Venäjää puhuvat soittajat saattavat esittäytyä esimerkiksi viranomaiseksi tai pankkivirkailijaksi. Huijarit ovat pyrkineet esimerkiksi tivaamaan vastaajan pankkitietoja tai yrittäneet saada tämän tekemään rahasiirtoja.

Venäjänkielisten huijaussoittojen pääasiallisina kohteina ovat todennäköisesti venäjää puhuvat suomalaiset tai Suomessa asuvat. KRP:n mukaan venäjänkielisistä kalastelupuheluista on tehty lokakuusta alkaen useita kymmeniä rikosilmoituksia. Puheluiden rikoshyöty on ollut tähän mennessä yli 200 000 euroa.