Hurja näky videolle: Petteri Punakuono -koriste sai kyytiä peuralta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Petteri Punakuono joutui saduissa muiden porojen hyljeksimäksi punaisena hehkuvan kuononsa vuoksi. Hahmo ei tuoreen viraalivideon perusteella nauti suuresta suosiosta myöskään tosielämän luontokappaleiden keskuudessa.

Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa asuva Arlene Chmelyk pystyttää pihalleen joka vuosi Petteri Punakuonoa esittävän kotitekoisen koristeen. Joka vuosi toistuu myös erikoinen jännitysnäytelmä. Lähellä asuva peura päätyy nimittäin hyökkäämään koristeen kimppuun ja kaatamaan sen maahan.

Chmelyk epäilee peurakoiraan luulevan koristetta todelliseksi hirvieläimeksi ja yrittävän hankkiutua eroon potentiaalisesta kilpakosijasta parittelukautena. CBC-uutissivuston mukaan peura on käyttäytynyt niin aggressiivisesti, että esimerkiksi Petterin jalat ja pää on jouduttu vuosien varrella liimaamaan uudelleen paikoilleen.