WhatsApp lopettaa kyseenalaisen ominaisuutensa – käyttäjien toive toteutuu

Digi · Tim Isokivi

Pikaviestisovellus Whatsappiin on tulossa uudistus, jonka tarkoituksena on parantaa käyttäjien yksityisyyttä. Sovellus ei enää jatkossa paljasta oletusarvoisesti tuntemattomille, koska Whatsappia on viimeksi käytetty.

Whatsappin oletusasetus aikaisemmin on paljastanut Viimeksi paikalla -tiedon kaikille käyttäjille. Tuoreen päivityksen myötä Viimeksi paikalla -tieto ei kuitenkaan enää näy niille henkilöille, joiden kanssa sovelluksessa ei ole viestitellyt. Uudistuksesta kertoi ensimmäisenä WABetaInfo.

Jatkossa tuntemattomat eivät voi siis enää stalkata Whatsappissa, milloin toinen henkilö on käyttänyt viimeksi sovellusta. Whatsappissa alettiin jo marraskuussa kokeilemaan ominaisuutta, joka mahdollistaisi Viimeksi paikalla -tiedon salaamisen tietyiltä yhteystiedoilta.