Leppävirralle tulee erikoinen Muumijääluola – avataan tapaninpäivänä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Leppävirralla sijaitseva Vesileppis-tapahtumakeskus on rakentanut hiihtoputkeen erikoisen Muumijääluolan jo kolmena aiempana vuonna. Tänä vuonna jääluolan veistoksiin on erityisesti panostettu. Veistoksia voi mennä katsomaan tapaninpäivänä.

Jääluola aukeaa tapaninpäivänä Vesileppiksen hiihtoputkessa, kolmenkymmenen metrin syvyydessä. Neljännen Muumijääluolan työt etenevät aikataulussaan.Projektin työnjohtajana toimivan Icemagic Oy:n Anssi Kuosan mukaan näyttely on jälleen ottanut askeleen eteenpäin. Leppävirralla ahertaa jälleen kansainvälinen joukko jäänveistäjiä, kaukaisimmat aina Mongoliasta sekä Kanadasta saakka.

– Uutena elementtinä veistäjillä on ollut käytössään nyt myös valkoinen jää, jonka olemme itse tehneet kirkkaasta jäästä, toteaa puolestaan Esa Salmiheimo Vesileppiksestä.

Muumijääluolan aktiviteettialueella nyt myös kaikista pienimmät lapset on huomioitu omalla liukumäkitornillaan ja koko alueen valaistukseen on panostettu entistä enemmän.