Suomen tuhmin ja vähiten tuhma paikkakunta selvisivät – mittarina aikuisten lelut

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kauniiden luontokohteiden lisäksi Joensuusta löytyy myös hieman muuta maata tuhmempaa väkeä. Tilastot nimittäin paljastavat, että Joensuussa shoppailtiin tänä vuonna asukasmäärään nähden eniten aikuisten makuuhuoneessa käyttämiä leluja. Tästä syystä Joensuu on ansainnut Vuoden tuhmimman paikkakunna tittelin.

Tuhmimpien paikkakuntien listan häntäpäässä roikkuu puolestaan Pyhäjärvi. Noin 5 100 asukkaan paikkakunnalla Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa on ostettu kaikkein vähiten näitä aikuisten välineitä muuhun maahan verrattuna. Joensuun kerroin on 2,61, eli siellä on shoppailtu kirkkaasti eniten välineitä per asukas.

Pyhäjärven kerroin on vain 0,18, joten siellä on ostettu vuoden aikana kaikkein vähiten makuuhuoneen välineistöä per asukas. Tilastot ovat peräisin Sinful-verkkokaupasta, joka on koonnut ja analysoinut yrityksen kaikki lähes miljoona tilausta vuodelta 2021.