Meiran palo saattaa näkyä suomalaisten kahvipöydissä – tuotantokatkoksen kesto epäselvä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meiran Helsingin Vallilassa sijaitsevalla tehtaalla syttyi maanantaina ullakkopalo. Tulipalon epäillään saaneen alkunsa kahvin paahtokoneessa tapahtuneesta häiriöstä, mutta toistaiseksi varmuutta ei ole saatu.

Tulipalon ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja. Sen sijaan MTV Uutisten mukaan on mahdollista, että tulipalolla on suomalaisten kahvipöytiin ulottuvia vaikutuksia. Tehtaassa nimittäin valmistetaan jopa lähes kolmannes suomalaisten juomasta kahvista.

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalon mukaan tässä vaiheessa ei voida arvioida, kuinka pitkä tuotantokatkos tulipalosta aiheutuu. Paikalla on edelleen palokunta, eikä vahinkojen laajuutta voida vielä tarkistaa.

Iltalehti puolestaan uutisoi vähittäiskauppiaiden käyneen jo Meiran kanssa neuvotteluja tulipalon vaikutuksista kahvikauppaan. Meiran paahtimossa valmistetaan muun muassa Kulta Katriina, Saludo ja Segafredo -kahveja ja erilaisia mausteita.