Lumi-inferno iski Vaasaan – kaupunki peittyi lumivaippaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jouluaaton aamuna vaasalaiset tuskin tiesivät mitä odottaa päivän säältä, sillä reilun sadan vuoden takainen valkoisen Suomen pääkaupunki muuttui toden teolla valkoiseksi. Vaasassa satoi nimittäin päivässä lunta yli 40 senttiä, minkä myötä lumikerros kasvoi 62 senttiin Vaasan Klementtilän mittausasemalla.

Vaasassa on jouluaaton lumi-infernon seurauksena parhaillaan toiseksi eniten lunta koko Suomessa. Inarin Kirakkajärvellä lunta on parhaillaan 70 senttiä. 40 sentin lumikerros satoi muutamassa tunnissa, mikä muutti ajokelin hyvin heikoksi ja johti vääjäämättä siihen, ettei tavanomainen aurauskalusto riittänyt pitämään ajoteitä avoimina.

Myös jalkakäytävillä on yhä edelleen joulupäivänä lunta jopa vyötäröön saakka ja ihmiset joutuvat kävelemään ajoteillä. Forecan mukaan harvinaisen sankka lumipyry syntyi sulan Merenkurkun yllä, koska ilmamassa on merivettä kylmempää.