Maailmankuulu matkailuyrittäjä Sanna Marinille: ”Teette epäreiluja ja vääriä päätöksiä”

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Suomen matkailu- ja ravintola-ala ovat kokeneet koronakriisin myötä valtavat tappiot rajoituksista, joiden perusteita monien on ollut vaikea ymmärtää pandemian leviämisen estämisen kannalta. Ravintola- ja matkailuala pitävätkin perustellusti rajoituksia perusteettomina ja tehottomina.

Suomalainen Aurora Estate on maailmalla tunnettu supertähtiä Suomessa majoittava yritys, jonka yrittäjät Sirly Ylläsjärvi ja Heidi Seikkula ovat nyt lähettäneet pääministeri Sanna Marinille avoimen kirjeen hallituksen päättämistä rajoituksista. Yrittäjät toteavat hallituksen tehneen vääriä päätöksiä.

– Ymmärrämme teidän vaikean työn ja vastuun, mutta emme ymmärrä, miksi vuodesta toiseen teette yhtä epäreiluja ja vääriä päätöksiä koronan hallintaan jotka pääosin kohdistuvat ravintoloihin. MaRa on pyytänyt Teiltä faktaa kahdelta vuodelta, jossa näytetään korona epidemian leviävän juuri ruokaravintoloista. Ette ole sellaista pystynyt toimittamaan, Ylläsjärvi ja Seikkula kirjoittavat.

Sairaanhoitopiirien tilastot koko koronakriisin ajalta tukevat yrittäjien näkemystä, sillä ravintoloista saatujen koronatartuntojen määrä on ollut erittäin pieni koko pandemian ajan. Matkailu- ja ravintola-alan yrittäjien onkin vaikea ymmärtää miksi koronavirus tarttuisi illalla ruokaravintolassa, mutta ei tuhansien katsojien urheilukatsomossa. Tämä epäloogisuus iskee nyt matkailualaan ja ravintoloihin.

– Olisiko meidän aika helpottaa niiden elämää jotka ovat kahden vuoden aikana tehneet kaiken mahdollisen jota olet meiltä pyytänyt. Olemme sulkeneet, olemme ottaneet rokotukset, olemme käyttäneet maskeja kesähelteillä niin, että henkilökunta on voinut todella huonosti, olemme ottaneet koronapassin käyttöön, peräti 5 päiväksi kun päätitte vetää sen taas pois, Ylläsjärvi ja Seikkula kirjoittavat.

Ravintola ehdottaa pääministeri Sanna Marinille ratkaisua, jossa 50 asiakaspaikan ravintola voitaisiin pitää auki tarjoamalla kaikille ruokailijoille pikatestit ja pitämällä rokotepassin käytössä. Lisäksi ravintola on valmis tarjoilemaan ruoat ja juomat pöytiin ja henkilöstön maskipakkoon. Sekä sulkemaan ravintolan kello 22.00.

– Kittilään saapuvat lentokoneet ovat viimeistä paikkaa myöden täynnä, kaupat ovat aivan tukossa, Alkossa jonot ulos asti. Mutta me, pieni hotelli Ylläsjärven rannalla jossa 50 paikkainen ravintola, 7 huonetta, käytämme koronapassia ja joudumme kuitenkin lopettamaan anniskelun jo klo 17:00. Miksi? yrittäjät kysyvät pääministeri Sanna Marinilta.