Suomalaiset ostivat valtavasti hieromasauvoja – yhteispituus 18 kilometriä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Aikuisten leluihin erikoistuneen verkkokaupan uudet tilastot osoittavat, että suomalaiset ovat viettäneet vuotta harjoittaen sitä kauneinta. Alan verkkokauppa Sinful nimittäin tilastoineensa viime vuoden tilauksensa.

Vuoden aikana on shoppailtu roppakaupalla hieromasauvoja. Itse asiassa niin paljon, että jos ne aseteltaisiin peräkkäin, saataisiin aikaan 18 kilometriä korkea jono. Se vastaa 325 päällekkäistä Pisan kaltevaa tornia.

Naisten sairauksena pidetty hysteria oli 1800-luvun loppupuolen muotitauti, jota hoidettiin genitaalialueita hieromalla. Pian lääkärit saivat avukseen apuvälineitä naisten nautinnon huipun tuottamiseksi. Nykyisin samankaltaisia laitteita kutsutaan hieromasauvoiksi ja valikoima on laajentunut melkoisesti molemmille sukupuolille sopivaksi.

Tekniikan kehittyessä hieromasauvat levisivät nopeasti 1900-luvun alussa vastaanotoilta ihmisten koteihin, ja nautintoa tuottavista laitteista tuli nopeasti kotitalouksien viidenneksi yleisin väline – heti ompelukoneen, tuulettimen, keittimen ja leivänpaahtimen jälkeen. Jopa imuri ja silitysrauta jäivät niiden suosion taakse. Laitteita kutsuttiin muun muassa kodin ilmapiirin parantajiksi ja paremman perhe-elämän antajiksi.