Verohallinto: Kotitalousvähennys nousee – katso mitkä asiat oikeuttavat siihen

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verohallinto on muistuttanut kotitalousvähennyksen enimmäismäärän nousevan vuonna 2022. Kotitalousvähennystä on ensi vuonna mahdollista saada enintään 3 500 euroa. Aikaisemmin maksimimäärä on ollut 2 250 euroa.

Kotitalousvähennystä voi saada 3 500 euroa, jos teettää joko kotitalous-, hoiva- tai hoitotyötä tai luopuu öljylämmityksestä. Näiden töiden osalta verovähennystä voi ensi vuonna saada 60 prosenttia vähennykseen oikeuttavasta työstä, jos työn ostaa yritykseltä.

– Kyse on merkittävästi muutoksesta, sillä aikaisemmin kotitalousvähennystä on voinut saada 40 prosenttia työn osuudesta ja korkeintaan 2 250 euroa. Esimerkiksi pariskunta, joka teettää paljon kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä ja saa vuosittain täydet kotitalousvähennykset, maksaa ensi vuodelta 2 500 euroa vähemmän veroja kuin aikaisemmin, kertoo Verohallinnon ylitarkastaja Petri Manninen tiedotteessa.

Kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä saatava korkeampi kotitalousvähennys on voimassa kahtena tulevana vuonna. Öljykämmitysremontteja koskeva korotus on voimassa vuosina 2022-2027. Omavastuu pysyy 100 eurossa. Muiden remonttien kohdalla kotitalosyvähennys pysyy ennallaan, ja sitä voi saada korkeintaan 2 250 euroa.