Hämmästyttävä salaliittoteoria leviää – kuningatar Elisabetin väitetään kuolleen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar Elisabet II perui hiljattain suositun joululounaan ja muut juhlapyhään liittyvät velvollisuudet. Nyt netissä leviää hurja salaliittoteoria, jonka mukaan joulujuhlien peruminen ei johdu koronaviruksesta. Teoriassa väitetään, että kuningatar on kuollut.

Kuningatar Elisabet II on pisimpään vallassa ollut monarkki. Ensi vuoden helmikuussa tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun hän aloitti Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijana. Nyt hänen on väitetty kuolleen, mutta totuus salataan yhteisen hyvän nimissä. Salaliittoteoria lähti liikkeelle siitä, että kuningatar ei ole esiintynyt julkisuudessa tyypilliseen tapaan marraskuun jälkeen.

Sosiaalisen median salaliittoteoreetikoiden mukaan kuoleman julkistamista on viivytetty, jotta ihmisten joulu ei menisi pieleen. Kansakunta on muutenkin paineessa ja voi huonosti koronavirukseen liittyvien rajoitusten ja pelkotilojen vuoksi. Britessä on myös laki, jonka mukaan kaikki komediaesitykset on kiellettävä kuningattaren kuoleman jälkeen olevana suruaikana. Synkkyys olisi toisin sanoen kohtalokasta. Kuningatar Elisabet on 95-vuotias.

Faktantarkistajat ovat kumonneet väitteet. Salaliittoteoriat hänen kuolemansa ympärillä varmastikin loppuisivat, jos kuningatar tekisi julkisen esiintymisen perheensä kanssa.