Yleisötilaisuudet kiellettiin – kaikki Messukeskuksen tammikuun tapahtumat siirtyvät

Matkailu · Terhi Piiroinen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet pääkaupunkiseudulla kolmen viikon ajaksi. Helsingin Messukeskus joutuu rajoitusten vuoksi siirtämään tammikuulle suunnittelut tapahtumansa myöhempään.

Messukeskuksen oli määrä järjestää tammikuussa 2022 useita ammatti- ja yleisötapahtumia. Tammikuun ohjelmassa olivat Kiinteistö- ja FinnSec-messut, Matkamessut, Caravan ja Educa-messut. Tapahtumat siirretään nyt avin yleisötapahtumakiellon vuoksi myöhempään ajankohtaan. Rokotteiden piti helpottaa koronavirustilannetta, mutta nyt tartuntoja on enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Jatkuvasti muuttuva tilanne rajoituksineen on haasteellinen sekä meille että asiakkaillemme, sillä messujen suunnittelujänne on pitkä. Haluamme toimia vastuullisesti ja varmistaa asiakkaillemme mahdollisuuden täysipainoiseen valmistautumiseen. Keskitymme nyt kevätkauden muiden tapahtumien valmisteluun. Kolmansien rokotteiden jakelu vauhdittuu ja koronapassilain uudistus etenee. Odotamme, että nämä seikat tuovat kaivattua vakautta tapahtumien järjestämiseen, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messuille osastopaikan varanneiden yritysten osallistumiset siirtyvät uuteen ajankohtaan. Asiakkaisiin ollaan käytännön järjestelyistä suoraan yhteydessä. Messulipun ostaneiden kävijöiden liput käyvät sellaisenaan vastaavassa seuraavassa tapahtumassa. Messulipun voi halutessaan vaihtaa myös Messukeskuksen lahjalippuun, joka oikeuttaa kertakäyntiin Messukeskuksen itse järjestämissä yleisötapahtumissa vuonna 2022.