Harvinainen luonnonilmiö: Kaupungissa satoi taivaalta kaloja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Texasin ja Arkansasin välissä sijaitsevassa Texarkanassa saatiin taannoij osuva päätös vuodelle 2021. Asukkaiden hämmästykseksi taivaalta vaikutti satavan kaloja.

Texarkanaa koetelleet myrskyt saivat keskiviikkona erikoisen käänteen. Maahan putosi useita kaloja, joita löydettiin tusinakaupalla paikallisten kotien pihoilta. Yläilmoista pudonneita kaloja oli ainakin kymmeniä, ja niiden koot vaihtelivat parista sentistä kymmeniin sentteihin.

– Satoi rakeita ja näytti siltä, kuin tornado olisi muodostumassa. Ja yhtäkkiä maahan alkoi putoilemaan kaloja, paikallinen kauppias Tim Brigham kuvaili Texarkana Gazette -lehdelle.

Kalasateet ovat erittäin harvinaisia, mutta niitä on todistetusti tapahtunut toisinaan. Erikoisen ilmiön taustalla ovat veden ylle muodostuvat trombit tai erittäin voimakkaat tuulet. Ne lennättävät kaloja ja muita vedeneläviä vesistöistä yläilmoihin, joista ne lopulta putoavat alas.