Vuosi alkaa talvisissa merkeissä – lunta sataa sataa lähes koko maassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosi 2022 alkaa sään puolesta lumisissa merkeissä. Forecan mukaan vuoden ensimmäisen sunnuntain sää tarjosi esimakua siitä, miltä koko tammikuu tulee todennäköisesti näyttämään.

Lunta sataa ajoittain maan etelä- ja keskiosassa ajoittain, ja etelässä sekä lännessä voi tulla paikoin myös jäätävää tihkusadetta. Lapissa lumisateet painottuvat Käsivarren seudulle. Lämpötilat ovat etelä- ja länsiosassa 0-10 pakkasastetta, idässä 8-18 ja Lapissa 10-20 astetta.

Tiistaina hajanainen lumisadealue siirtyy idemmäksi, mutta Lounaasta saapuu myös jo uusi maan etelä- ja keskiosan yli kohti koillista pyyhkäisevä kapea sadealue. Lunta voi sataa etelä- ja keskiosassa monin paikoin 2-10 senttiä. Odotettavissa on navakkaakin tuulta.

Lumisateet jatkuvat keskiviikkona niin Suomen pohjoisosissa, Pohjois-Karjalassa kuin etelä- ja keskiosassakin. Loppuviikosta Suomeen virtaa pohjoisesta jopa arktista ilmamassaa. Pakkanen saattaa sen vuoksi kiristyä maan eteläosaa myöten.