Valtiokonttori maksoi tapahtuma-alalle korvauksia 14 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Valtiokonttori on maksanut korvausta tapahtumille, jotka jouduttiin joko perumaan tai järjestämään pienempänä koronapandemiasta johtuvien viranomaispäätösten vuoksi. Valtiokonttori on nyt käsitellyt kaikki tapahtumatakuun korvaushakemukset. Korvauksia maksettiin yhteensä 14 miljoonaa euroa.

Tapahtumatakuu koski vähintään 200 hengen yleisötapahtumia, jotka järjestettiin 1.6.–7.12.2021. Tapahtumatakuuta haettiin määräaikaan eli elokuun loppuun mennessä 1.156 tapahtumalle. Takuu myönnettiin 996 tapahtumalle. Korvaushakemuksia tuli määräaikaan mennessä 601 kappaletta ja korvausta maksettiin 466 tapahtuma-alan yrittäjälle. Korvauksia on maksettu viime vuoden loppuun mennessä yhteensä noin 14 miljoonaa euroa.

Eniten korvauksia maksettiin Helsingin alueelle. Korvauksia maksettiin eniten musiikkifestivaaleille, konserteille ja näyttelyille sekä taide- ja kulttuuritapahtumille. Kustannustuesta alkoi 21. joulukuuta 2021 erityisesti tapahtuma-, matkailu- ja ravitsemisaloille suunnattu viides hakukierros. Sillä korvataan kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet viranomaisen asettamista koronapandemian torjuntaan liittyvistä rajoituksista tukikaudella 1.6.–30.9.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorista ja sen hakuaika päättyy 18.2.2022. Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta haekustannustukea.fi.