CNN ylistää nyt Lahtea matkailukaupunkina – oletko samaa mieltä?

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lahti ei todennäköisesti ole monille kotimaan kiinnostavimpien lomakohteiden listan ensimmäisellä sijalla. Lihamukin ja lukuisten Temptation Island -tähtien kotikaupungissa saatetaan kuitenkin nähdä vuonna 2022 yllättävä määrä ulkomaalaisia turisteja.

Yhdysvaltalainen mediajätti CNN julkaisi taannoin listan vuoden 2022 parhaista matkakohteista. Suomalaiskaupungeista mukana oli monien yllätykseksi Lahti. Suitsutusta artikkelissa saivat niin Lahden kauniit metsät, puistot, vaellusreitit kuin hanavesikin.

– Matkailijoiden kannattaa ehdottomasti maistaa hanavettä. Kaupungin innovatiivinen pohjavesijärjestelmä on nimetty UNESCOntoimesta maailman parhaaksi juomavedeksi, ja sitä käyttää palkittu lahtelainen Teerenpeli Brewery & Distillery, Suomen vanhin viskitislaamo, artikkelissa hehkutetaan.

Lahden todetaan saaneen Euroopan vuoden 2021 ympäristökaupungin arvonimen hiilineutraaliuden ja ilmaisten joukkoliikennelippujen vuoksi. Artikkelissa myös kerrotaan Lahden Malva-museon uusien näyttelyiden alkavan keväällä, minkä lisäksi kaupungissa järjestetään vuonna 2023 Ironman 70.3 World Championship -kilpailut.