Seiska: Iina Kuustonen loukkaantui Ivalo -sarjan kuvauksissa – teki stunttinsa itse

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen rikossarja Ivalo sai taannoin jatkoa Elisa Viihde Viaplayssa julkaistun toisen tuotantokauden merkeissä. Sarjan pääosaa näyttelevä Iina Kuustonen teki suuren osan stunteistaan itse. Näyttelijä paljasti Seiskalle tämän johtaneen sairaalahoitoa vaatineeseen onnettomuuteen.

Vaikka kuvauksissa huolehdittiin turvallisuudesta, päätyi Kuustosen käyttämä jumppanauha katkeamaan ja osumaan hänen silmäänsä. Kuvaukset keskeytettiin ja näyttelijä kiidätettiin ensiapuun. Tähti kärsi viikon ajan näköhäiriöstä, ja isokokoista mustelmaa yritettiin parhaan mukaan peittää meikkaamalla.

– Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin kirjoittaa käsikirjoitus uusiksi niin, että roolihahmoni oli myös loukannut silmänsä, Mustonen paljasti.

Sarjan stunttien tekeminen oli kuitenkin onnettomuudesta huolimatta näyttelijän mieleen. Mustonen pääsi myös tappelemaan fyysisesti roolissaan.

– Oli mahtavaa saada tehdä suurin osa stunteistani itse! Myös tappelukohtaukset olivat hauskoja. Ne vaativat ihan oman ammattitaitonsa, jota on ollut kiinnostavaa treenata, Kuustonen kertoi.