Turvallisimmat lentoyhtiöt listattiin – Finnair toisena Euroopan yhtiöistä

Matkailu · Tim Isokivi

Lentoyhtiöissä on eroja paitsi palveluiden, myös matkustamisen turvallisuuden suhteen. Jet Airliner Crash Data Evaluation Center, eli Jacdec paljastaa vuosittain maailman turvallisimmat lentoyhtiöt. Tuoreessa raportissa mukana on myös suomalainen Finnair.

Maailmanlaajuisen listan kärkisijalle nousi Emirates-lentoyhtiö. Yhtiön turvallisuusindeksi oli Jacdecin mukaan viime vuonna 95,05 prosenttia. Toiselle sijalle nousi KLM 93,31 prosentin turvallisuusindeksillä. Maailmanlaajuisen listan kolmannella, neljännellä ja viidennellä sijalla olivat JetBlue, Delta Airlines sekä Easyjet.

Euroopan oman listan ensimmäisellä sijalla oli KLM. Suomalainen Finnair oli puolestaan listan mukaan Euroopan toiseksi turvallisin lentoyhtiö. Kolmannella sijalla oli Air Europa, neljännellä Transavia.

Riski-indeksi perustuu muun muassa siihen, kuinka monta onnettomuutta yhtiön koneissa on tapahtunut viimeisten 30 vuoden aikana. Mitä enemmän lentokilometrejä yhtiön koneet matkustavat ilman onnettomuuksia, sitä korkeammalle listalla se sijoittuu.