Tyhjeneekö iPhonen akku liian nopeasti? Tällä vinkillä lisäät akun kestoa

Digi · Tim Isokivi

Vaikka älypuhelinten akussa käytetty teknologia kehittyy jatkuvasti, voi puhelinten virta huveta joskus yllättävänkin nopeasti. Tämä saattaa johtua esimerkiksi puhelimeen ladatuista sovelluksista. Ne voivat kuluttaa akkua taustalla, vaikka et juuri kyseisellä hetkellä käyttäisikään niitä.

TikTok-käyttäjä Kadama esittelee tuoreella videollaan keinoa lisätä akun kestoa edes hieman. Viraalina levinneellä videolla kehotetaan menemään iPhonen asetuksiin ja ottamaan pois päältä sovellusten, eli appien päivitys taustalla.

iPhone-käyttäjää neuvotaan ensin avaamaan puhelimensa Asetukset-valikko ja valitsemaan kohta ”Yleiset”. Siitä avautuvasta valikosta etsitään ja painetaan kohtaa ”Appien päivitys taustalla”. Kytke taustapävitys pois päältä oikeasta yläkulmasta.

Tämän jälkeen suositellaan menemään takaisin Asetukset-päävalikkoon ja menemään Akku-osioon. Avaa valikosta Akun kunto -kohta ja kytke päälle Optimoitu akun lataus.

@kadama Ask me for a 🍪 #iphonehacks #iphonetricks #lifehacks #lifetipsshare ♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz