Poliisi muistuttaa: Lumisesta igluautosta voi rapsahtaa sakot

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Voimakkaiden lumisateiden jälkeen liikenteessä saatetaan nähdä autoja, jotka näyttävät ennemminkin liikkuvilta lumilinnoilta kuin ajoneuvoilta. Nyt poliisi on muistuttanut autoilijoita putsaamaan kinokset pois ajoneuvojen päältä ennen ajamaan lähtemistä.

Talvisesta ongelmasta kirjoitti Tiwtterissä Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikonstaapeli Denis Pasterstein. Hän muistuttaa lumen peittävillä autoilla ajavien vaarantavan kaikkien turvallisuuden. Lumesta putsaamisen laiminlyönnistä voi seurata sakkorangaistus.

– Pidän melko käsittämättömänä, että edelleen partiot havaitsevat läes aina lumisateiden jälkeen ”igluautoja”. Tässä tuore raportti kentältä: ”Tällaisella autolla ajaminen on liikenneturvallisuuden vaarantamista ja siten päiväsakoilla rangaistavaa.”, Pasterstein kirjoitti.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.