Poliisi muistuttaa – kolarin sattuessa tee hätäpuhelu 112-sovelluksella

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo vuodenvaihteen olleen kiireinen. Yöaikaan painottuneiden häiriökeikkojen lisäksi poliisia ovat työllistäneet päivittäin erilaiset onnettomuudet ja kolarit. Monet vilkkailla tieosuuksilla tapahtuneet liikenneonnettomuudet sitovat partioita useiksi tunneiksi ja aiheuttavat välillä merkittävääkin liikennehaittaa, ennen kuin onnettomuuspaikka saadaan raivattua.

– Jos joudut osalliseksi liikenneonnettomuuteen, tulee apua soittaa yleisestä hätänumerosta 112. Puhelimeen ladattava 112-sovellus auttaa viranomaisia tarvittaessa hädän hetkellä sijaintietojen selvittämisessä, joten kaikkien kannattaa ladata kyseinen sovellus puhelimeen. Apu saadaan nopeasti paikalle, eikä aikaa kulu siihen, että yrität selvittää missä kohtaa maantietä olet, neuvoo komisario Asko Sartanen.

– Kolaripaikoilla kuljettajien on hyvä muistaa myös hätävilkut ja heijastinliivit, joilla voidaan osittain vaikuttaa siihen, ettei onnettomuustilanteessa syntyisi enää enempää vahinkoa.