Koirien rekisteröinti lisääntyi viime vuonna – nämä olivat suosituimmat koirarodut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rekisteröityjen koirien määrä jatkoi viime vuonna kasvuaan, paljastaa Suomen Kennelliitto. Koiria rekisteröitiin vuonna 2021 lähes kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuonna 2020.

Koiria rekisteröitiin Kennelliittoon vuonna 2021 yhteensä 52 771, kun edellisvuonna määrä oli 48 895. Kaiken kaikkiaan rekisteröintien määrä kasvoi koronavuosina lähes 17 prosentilla vuodesta 2019. Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkosen mukaan moni toteutti pitkäaikaisen haaveensa koiran hankinnasta olosuhteiden muututtua.

Vuonna 2021 eniten rekisteröitiin edelleen labradorinnoutajia. Toiselle sijalle kiilasi suomenlapinkoira, ja kolmanneksi eniten rekisteröitiin jämtlanninpystokorvia. Yhteensä koiria rekisteröitiin 304 rodusta tai rotumuunnoksesta.

Uusina rotuina sadan suosituimman koirarodun joukkon nousivat irlanninsusikoira, saksanpystykorva keeshond, pieniamerikanpaimenkoira, rhodesiankoira, venäjänbolonka, snautseri, cane corso, lancashirenkarjakoira ja sileäkarvainen kettuterrieri. Kennelliiton Omakoira-sovellukseen tallennetuista koirien kutsumanimistä yleisimpiä olivat Luna, Alma, Helmi, Hertta ja Sulo.