UMK-finalistit julki – mukana maailmanluokan tähtiä ja tuoreita lupauksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen tämän vuoden Euroviisuedustaja valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa Turussa 26. helmikuuta. UMK:ssa kilpailee seitsemän artistia ja yhtyettä, jotka on nyt julkistettu.

UMK-kilpailuista etukäteen maailmanlaajuisesti tunnetuin on The Rasmus. Yhtye on ehdolla viisuedustajaksi Jezebel-kappaleellaan, jonka kerrotaan syntyneen muutamassa tunnissa Lauri Ylösen demon pohjalta. Kappaleen nimekäs tuottaja on Desmon Child.

– Onko sulla aikaa? Pitäisi tehdä maailman paras kappale ja voittaa Euroviisut, Ylönen oli kirjoittanut viestissään Childille.

Toinen kuuluisa UMK-kilpailija on pitkän musiikkiuran tehnyt Tommi Läntinen, joka tunnetaan muun muassa Via Dolorosa ja Syvälle sydämeen sattuu -hiteistä. Hänen kilpailukappaleensa on Haloo Helsinki! -yhtyeen jäsenten kirjoittama Elämä kantaa mua.

Uudempia nimiä UMK-kilpailijoissa edustaa kymmeniä miljoonia striimauksia keränneen debyttialbumin vuonna 2019 julkaissut BESS Ram pam pam -kappaleellaan. Soulista, rockista ja hiphopista vaikuttaita saanut Isaac Sene on mukana kilpailussa Kuuma jäbä -kappaleellaan. Miljoonia Spotify-kuunteluita ja muun muassa Tiëstolle kappaleen kirjoittanut Olivera edustaa puolestaan Thank God I’m an Atheist -kappaleellaan.

UMK-kilpailijoiden rockimpaa tyyliä edustaa helsinkiläinen Cyan Kicks kappaleellaan Hurricane, jota mukana kirjoittamassa on ollut Amaranthe-yhtyeen Elize Ryd. Kilpailemassa olevista yhtyeidestä pop-tyyliin luottaa puolestaan Sun numero -kappaleellaan Younghearted, jonka toinen albumi Vapaa oli Emma-edokkaana.