Leo, 12, osui koevastauksessa naulan kantaan – opettaja jätti pisteittä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elämässä pärjäämiseksi ihmisiltä edellytetään yleensä luovuutta ja nokkeluutta enemmän kuin pykälien ja sääntöjen mukaan elämistä, ja tästä ominaisuudesta leviää ajoittain maailmalla hyvinkin osuvia esimerkkejä. Niihin lukeutuvat myös muun muassa lasten koevastaukset, joissa opettajan toivoman vastauksen sijaan onkin todettu jotain aivan muuta, mutta yhtä lailla paikkansa pitävää.

Nyt tällainen esimerkki on nähty myös Ylöjärvellä, jossa Jarkko-isä tutustui tarkemmin 12-vuotiaan Leo-poikanssa koevastauksiin ja siihen miksi eräästä vastauksesta opettaja ei ollut antanut lainkaan pisteitä. Kokeessa oli aiheena Perussa sijaitsevat Nazcan linjat, eli satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua maahan tehdyt valtavat lukuisat eläinten kuvat. Eräs tunnetuimmista esittää tutkijoiden mukaan hämähäkkiä.

Kokeessa kysyttiin myös koska kuvio oli tehty, ja siinä Leon ja opettajan näkemykset erosivat hieman toisistaan. Poika nimittäin vastasi, että kuvio on tehty ”pari viikkoa sitten tietokoneella”. Opettaja jätti tämän vastauksen osalta oppilaan ilman pisteitä. Oli syy siihen mikä tahansa, niin Leon vastaus lienee varsin lähellä oikeaa. Alkuperäiset kuviot on nimittäin tehty Perussa pintakiviä siirtämällä.