Onko sinulla nämä talvirenkaat? Palauta kauppaan – myynti kiellettiin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa myynnissä on ollut Viatti Vettore Inverno -talvirenkaita, joilta puuttuu niiltä vaadittava tyyppihyväksyntä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on vaatinut myyjiä vetämään renkaat välittömästi pois myynnistä.

– Viatti Vettore Inverno -merkkiseltä ja malliselta nastarenkaalta puuttuu tältä vaadittava hyväksyntä. Tämän renkaan osalta, tämä tarkoittaa sitä, että emme voi tämän renkaan osalta varmistua tien tarpeettomasta kulumisesta. Tällaisten hyväksymättömien nastarenkaiden myyminen on kiellettyä, joten rengaskauppiaita odotetaan nyt pikaisia toimenpiteitä, Traficomin ylitarkastaja Mika Loponen kertoo tiedotteessa.

Kuluttajia on pyydetty paluttamaan ostetut renkaat myyntipaikkaan. Traficom on myös vaatinut rengasmyyjiä aloittamaan toimet tuotteen poistamiseksi markkinoilta ja kuluttajilta, joille sitä on myyty. Jos korjaaviin toimenpiteisiin ei ryhdytä, voi Traficom tehostaa kieltoa tai määrystä jopa uhkasakoilla.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.