Lappeenrannan satamaan ilmestyy norppaveistos – veistetty moottorisahalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lappeenrannan satamaa koristaa pian uusi norppaveistos. Puisen veistoksen on luonut paikallinen taiteilija August Eskelinen, joka luo taidetta pääsääntöisesti moottorisahalla veistämällä. Teoksessa norppa köllöttelee suurikokoisen käden päällä. Räsäsen mukaan teos kuvastaa sitä, kuinka norpan tulevaisuus on ihmisten käsissä.

– Olemme vastanneet kaupunkilaisten toiveisiin saada norppa satamaan, kertoo kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen tiedotteessa.

Norppaveistos tullaan sijoittamaan rantapuistoon kävelyreitin varrelle lehmusten väliin tammikuun lopussa. Veistos muistuttaa Lappeenrannalle myönnetystä European Green Leaf -ympäristöpalkinnosta. Teos valmistettiin Rakuunamäen aukion laidasta poistetusta vanhan Lehmuksen rungosta, jonka kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen tarjosi taiteilijalle hyödynnettäväksi.