Tubettaja aiheutti tahallaan lento-onnettomuuden? Kuvasi sen videolleen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Entinen olympiaurheilija ja nykyinen tubettaja Trevor Jacob julkaisi taannoin videon, jossa hän pelastautuu laskuvarjolla putoavasta lentokoneestaan. Nyt viranomaiset tutkivat tapausta, sillä Jacobin epäillään aiheuttaneen onnettomuuden tahallaan Youtube-klikkausten toivossa.

Marraskuussa kuvatulla videolla Trevor Jacob kertoi olevansa matkalla Kalifornian Mammoth Lakesiin lumilautailemaan ja ripottelemaan ystävänsä Johnny Strangen tuhkat alueelle. Kesken lennon Jacob kertoi Taylorcraft BL64-lentokoneensa virran sammuneen, eikä kone miehen mukaan enää käynnistynyt uudelleen. Urheilija hyppäsi alas laskuvarjon turvin koneen pudotessa maahan.

Video keräsi nopeasti runsaasti katselukertoja, mutta se herätti samalla ilmailualan asiantuntijoiden epäilyksen. He kiinnittivät huomiota videon erikoisiin yksityiskohtiin. Jacob myös väitti videolla pukevansa aina laskuvarjorepun päälleen lennoille, mutta miehen aikaisemmat videot osoittivat, ettei näin ollut.

The Drive -sivuston mukaan Jacob oli lentokonetta ostaessaan kertonut myyjälle, että hän suunnittelee toteuttavansa sillä jonkin erityisen tempauksen. Yhdysvaltojen ilmailuhallinto FAA on aloittanut sittemmin tapaukseen liittyvät tutkinnat. Tarkoituksena on selvittää, aiheuttiko Jacob onnettomuuden tahallaan.