Lapissa joulukuussa ennätysmäärä eurooppalaisia turisteja

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lappi kiinnostaa niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin turisteja. Vuoden 2021 joulukuussa Lappiin saapui jopa ennätysmäärä turisteja EU-maista ja Iso-Britannaista. Eurooppalaisten matkailijoiden yöpymisiä kirjattiin Lapissa joulukuussa 2021 viisi prosenttia enemmän kuin pandemiaa edeltäneessä joulukuuusa 2019.

Tilastokeskuksen mukaan Lapin majoitustilastoissa rikottiin uusi kuukausikohtainen ennätys. Aiempi ennätyskuukausi eurooppalaisten matkailijoiden osalta oli joulukuussa 2018. Lapista joulukuussa yöpyneistä jopa puolet oli brittejä. Maakunnan hotellihuoneista oli käytössä 66 prosenttia, ja hotellit olivat Rovaniemellä joulukuussa lähes loppuunmyytyjä.

Myös kotimainen matkaiu oli nosteessa loppuvuodesta. Kotimaisille matkailijoille kirjattiin joulukuussa enemmän yöpymisiä kuin pandemiaa edeltäneessä joulukuussa 2019. Kotimaisia yöpymisiä oli Suomen majoitusliikkeissä kaikkiaan 1,02 miljoonaa, kolme prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten.